Seznam alergenů

Seznam alergenů dle Nařízení EU 1196/2011 a dle vyhlášky č.113/2005 Sb., které se mohou vyskytovat v připravovaných pokrmech

 

1. OBILOVINY - obsahují lepek-nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2.KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život
3.VEJCE A VÝROBKY Z NICH- patří mezi potraviny ohrožující život
4.RYBY A VÝROBKY Z NICH
5.PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH -patří mezi potraviny ohrožující život
6.SOJOVÉ BOBY (SÓJA)  A VÝROBKY Z NICH
7.MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ - patří mezi potraviny ohrožující život
8.SKOŘÁPKOVÉ PLODY A VÝROBKY Z NICH - jedná se o všechny druhy ořechů
9.CELER A VÝROBKY Z NĚJ
10.HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ
11.SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH
12.OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY - v koncentracích vyšších než 10 mg
13.VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ
14.MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH
  • Informace o případném obsahu alergenu najdete v číselné podobě u jednotlivých položek jídelního lístku