10 let s vámi

Je to jako včera, kdy jsme 11.9.2010 otevírali hotel a restaurant FORTNA.

V uplynulých 10-ti letech jsme na Fortně přivítali řadu předních českých kuchařů na zajímavých kulinářských akcích. Připravili jsme také variace na různá gastronomická témata pod vedením našeho šéfkuchaře Michala Kalhouse.

To vše by ale nemohlo vzniknout bez vás, našich vážených hostů.

Na vaši počest jsme proto vybrali to nejžádanější z našich jídelních lístků za posledních 10 let. Jsme rádi, že pro vás můžeme dál vařit s láskou a vášní pro dobré jídlo.

 

Od pátku 11.9. 2020 si tedy můžete vychutnat nejoblíbenější variace naší kuchyně, které se pro vás na několik týdnů vrací zpátky na výsluní.

Terinka z bílých kachních jater foie gras /70 g/, želé z černého rybízu, kurkumový chléb
155 Kč
Chilli krevety /3 ks/ s citrónovou trávou a zázvorem, opečená bageta
155 Kč
Mladý kohoutek /½/ na víně podávaný s bílou bagetkou
235 Kč
Pečené kachní stehýnko /1 ks/ na medu, červené cibulové zelí, špekové knedlíky285 Kč
Vepřová krkovička /200 g/ konfitovaná na černém pivu, kedlubnové pyré, chlupatý knedlík
245 Kč
Grilovaná vepřová panenka /200 g/ nadívaná anglickou slaninou a marinovanými švestkami, bramborové ragú
285 Kč
Tažený hovězí krk /200 g/ v silném vývaru s kořenovou zeleninou a šalotkou, bramborové pyré s bylinkami
245 Kč
Hovězí steak z pravé svíčkové /200 g/ s omáčkou ze zeleného pepře, gratinované smetanové brambory s čerstvými bylinkami
385 Kč

 

Na oblíbených specialitách si můžete pochutnat každý den od 13:00 do 22:00 na našich terasách nebo v Ceregettiho sklípku, pokud Vám počasí přát nebude.

Svou rezervaci si jednoduše uděláte na telefonním čísle 469 312 128 nebo prostřednictvím našeho on-line formuláře zde.

 

Těšíme se na vás v další dekádě na Fortně!

 

Marie a Milan Zavadilovi

s celým týmem restaurace a hotelu FORTNA

612dcbc61a7d9f717f0fb6b9c44e0174.jpg
d455d263c3485b42539bd33013c5c017.jpg
9090ed99794b4141ed20470e27fd1c80.jpg