Prázdninové grilování s Daliborem Navrátilem

To nejlepší na grilu s gastronomickým guru Daliborem Navrátilem.


pátek 24.7. již od 18:00 si můžete vychutnat následující pochoutky:

  • Amuse-bouche z marinovaného vepřového v úpravě sous-vide s domácím kmínovým chlebem
  • Kachní prsa z rodinné farmy, marinovaná ve výrazném koření
  • Vyzrálá vepřová krkovice v marinádě Pffefer Willy
  • Filet z čerstvého lososa v papilotě s omáčkou Ponzu a domácí majonézou, marinovaná salátová okurka
  • Tradiční pljeskavice ze stařeného hovězího masa s ajvarem z pečených červených paprik a lilku, sýr kajmak
  • Nadýchaná hrušková žemlovka s křupavou bílkovou krustou připravená na grilu, skořicová zmrzlina

Grilovaná jídla skvěle doplní originální přílohový raut:

  • Grilovaná balkánská zelenina s olivovým olejem a čerstvými bylinkami
  • Černá čočka Beluga s červeným kari, černou omáčkou, kokosovou emulzí a koriandrem
  • Mrkev Vichy s mandlemi a rozinkami
  • Salát z pečené červené řepy s balsamico redukcí, skořicí, mletý kardamom, tmavá čokoláda

 

Cena 6-ti chodového menu je 1 500,-.

Vstupenky nebo dárkové poukazy můžete zakoupit v restauraci Fortna každý den od 10:00 do 22:00. Závazná rezervace vzniká až zakoupením vstupenky/poukazu.

Těšíme se na Vás!

Marie a Milan Zavadilovi s celým týmem restaurace Fortna

 

Kdo je Dalibor Navrátil - nositel rytířského řádu Chaine des Rotisseurs?

Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený šéfkuchař Dalibor Navrátil spoustu.

Zdaleka nejsilnější vztah má ovšem ke kuchyni francouzské, pro její jednoduchost, důraz na kvalitu surovin, hojné užívání bylinek i pro lehkost samotných jídel. Za své kuchařské mistrovství získal řadu ocenění včetně 1. a 3. místa v průvodci Grand Restaurant.

Dalibor Navrátil je držitelem mimořádného francouzského rytířského řádu za gastronomii Chaine des Rotisseurs, který obdržel od francouzské vlády za přínos pro gastronomii.

760b85a2cbb3a75e6b78f4d6a9f30a43.jpg
7848f39705b1bea8412428da559ddac9.jpg