Sezóna chřestu na Fortně 2019

Od středy 1. května 2019 začíná v restauraci Fortna sezóna chřestu.

Chřest je zelenina, která patří k jaru. Je blízká cibuli a česneku. Zároveň se mu přisuzují výjimečné zdravotní účinky.

Na co se můžete těšit?

 

Jako předkrm nebo jen lehká ochutnávka:

Bílý chřest v petrželové palačince s uzeným lososem a béarnskou  omáčkou  155 Kč

Zelený chřest s piri piri holandskou omáčkou a zastřeným vejíčkem 155 Kč

Dvoubarevná polévka z bílého a zeleného chřestu zdobená chřestovými hlavičkami 75 Kč

 

Chřest v hlavní roli se potom představí v těchto vyladěných kombinacích:

Bílý chřest v parmské šunce, krůtí steak, beárnská omáčka, pečené brambory grenaille 235 Kč

Filet lososa s restovaným chřestem na másle, kaparová omáčka, bramborový gratin 285 Kč

Telecí maminha s bazalkovým risottem, zeleným chřestem a ředkvičkou 295 Kč

 

Ke chřestu doporučujeme tato vína z našeho vybraného vinného lístku:

K samotnému chřestu – Italské Soave Classici la Rocca 2017 bílé suché 1 dcl  65 Kč

Ke krůtímu masu - Francouzské Chardonay Secret de Lunes Pays D´OC 2017 bílé suché 1 dcl  60 Kč

K telecímu masu - Chilské Syrah Reserva 2016 - červené 1 dcl  60 Kč

K norskému lososu - Francouzské Chablis A.O.C. Gilbert Picq 2017 bílé suché 1 dcl  90 Kč

 

 

Letošní chřestové menu také najdete v přiloženém letáku.

 

Srdečně Vás zveme

Marie a Milan Zavadilovi

Chřestové hody na Fortně
Chřestové menu 2019
Bílý chřest v petrželové palačince s uzeným lososem a béarnskou omáčkou
Bílý chřest v petrželové palačince s uzeným lososem a béarnskou omáčkou
Zelený chřest s piri piri holandskou omáčkou a zastřeným vejíčkem
Dvoubarevná polévka z bílého a zeleného chřestu zdobená chřestovými hlavičkami
Bílý chřest v parmské šunce, krůtí steak, beárnská omáčka, pečené brambory grenaille
Bílý chřest v parmské šunce, krůtí steak, beárnská omáčka, pečené brambory grenaille
Filet lososa s restovaným chřestem na másle, kaparová omáčka, bramborový gratin
Telecí maminha s bazalkovým risottem, zeleným chřestem a ředkvičkou