Zvěřinové speciality s Daliborem Navrátilem
Zvěřinové speciality s gastronomickým guru Daliborem Navrátilem.
V pátek 17.1. od 19:00 si můžete vychutnat
následující pochoutky:
- Trhané kančí maso se zimním salátem s omáčkou Bagna cauda, Cresperou
- Domácí ravioly z pohankové mouky, plněné fáší z pečeného masa z divokých kachen, majonéza z vařených žloutků s lanýžovým olejem, pyré ze sladkých brambor
- Jemný krém z brambor Ratte du Santere s pěnou z vařené šunky od kosti, olej z čerstvé majoránky, vepřové slupky
- Na přepuštěném másle grilovaný špalíček z jelení kýty, nok z máslové dýně, restovaná rukola, silná masová omáčka
- Koláč z restovaných mandlí, lískových, vlašských a piniových oříšků, pečených ve sladkém karamelu, krém Chantilly, relish z pečné červené řepy
Cena 6-ti chodového menu je 1 500,-.
Vstupenky nebo dárkové poukazy můžete zakoupit v restauraci Fortna každý den od 10:00 do 22:00. Závazná rezervace vzniká až zakoupením vstupenky/poukazu.
Těšíme se na Vás!
Marie a Milan Zavadilovi
Kdo je Dalibor Navrátil - nositel rytířského řádu Chaine des Rotisseurs?
Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený šéfkuchař Dalibor Navrátil
spoustu.
Zdaleka nejsilnější vztah má ovšem ke kuchyni francouzské, pro její jednoduchost, důraz na kvalitu surovin,
hojné užívání bylinek i pro lehkost samotných jídel. Za své kuchařské mistrovství získal řadu ocenění včetně 1. a 3. místa v
průvodci Grand Restaurant.
Dalibor Navrátil je držitelem mimořádného francouzského rytířského řádu za gastronomii
Chaine des Rotisseurs, který obdržel od francouzské vlády za přínos pro gastronomii.