Sezóna chřestu na Fortně

Od pondělí 23. dubna 2018 začíná v restauraci Fortna sezóna chřestu. Chřest je zelenina, která patří k jaru. Je blízká cibuli a česneku. Chřestu se přisuzují výjimečné zdravotní účinky.

Na co se můžete těšit?

1. Tataráček ze zeleného a bílého chřestu a avokáda, opečený toust

2. Dvoubarevná polévka z bílého a zeleného chřestu zdobená chřestovými hlavičkami

3. Chřest dušený na másle, sypaný máslovou strouhánkou s piniovým semínkem, žloutková omáčka Mouselin

4. Chřest pošírovaný v máslové emulzi se sušenou šunkou na risottu z bílého chřestu s parmazánovými lupínky

5. Vařený chřest s roládou z jarního kuřátka, omáčkou Poulette a zámeckými brambůrky

6. Filet lososa s restovaným chřestem na másle, citrónovo-kaparová omáčka, bramborový gratin

7. Telecí hanger steak s chřestem a holandskou omáčkou, pečené brambory s lanýžovým olejem

Doporučené víno

K samotnému chřestu – Italské Prosecco Cornaro

K telecímu masu  - Rulandské bílé 2015, polosuché, Ampelos, šlechtitelská stanice, Vrbovec

K norskému lososu  - Sauvignon 2016, polosuché, Ampelos, šlechtitelská stanice, Vrbovec

Ke kuřecímu masu  - Ryzlink vlašský 2016, suché, Ampelos, šlechtitelská stanice, Vrbovec


Srdečně Vás zveme

Marie a Milan Zavadilovi

Chřestové hody na Fortně
Sezóna chřestu na Fortně

Soubory ke stažení