Steakový týden na Fortně

17. – 23. 6. 2019


Šťavnatý grilovaný steak z kvalitního hovězího – to k létu prostě patří! Stačí vybrat si maso, přílohu a omáčku.

Vše ostatní už obstará náš šéfkuchař a milovník steaků Michal Kalhous.


HOVĚZÍ STEAKY /200 g/ 250,- Kč

  • Ball Tip – US Beef
  • Ořech – Austrálie
  • Vysoká roštěná – Brazilie
  • Chuck Roll – Austrálie


PŘÍLOHY
/300 g/ 55,- Kč

  • Pečené brambory se sweet and chilli, mrkev Vichy
  • Grilovaná zelenina
  • Lyonské brambory s česnekem a šalotkou


OMÁČKY
25,- Kč

  • Rokfórová omáčka
  • Americká majonéza
  • Domácí BBQ omáčka


Podle čeho vybírat? Každé maso má něco do sebe!

Ball tip pochází ze špičky vyzrálého ořechu kýty, která se řadí k nejušlechtilejším částem hovězího masa. Poskytuje velmi křehké, libové a chutné maso, které je vhodné jak pro minutkovou úpravu, tak na pečení.

Ořech (anglicky knuckle) se nachází na přední části hovězí kýty. Řez nabízí vynikající libové maso vhodné pro nejrůznější druhy úprav, včetně steaků a minutek.

Vysoká roštěná (přední část roštěnce) se nachází mezi podplečím a nízkým roštěncem a patří k nejoblíbenějším částem hovězího masa. Poskytuje velmi hodnotné, jemné a vláknité maso, které má v kuchyni pestré uplatnění – pokrmy z vysoké roštěné se vyznačují výraznou chutí, křehkostí a šťavnatostí.

Chuck roll se nachází v oblasti mezi hovězím krkem a vysokým roštěncem. Je optimálně prorostlý tukem a nabízí širokou škálu kuchyňského zpracování – hodí se na steaky, k dušení, pečení a oblíbený je také v mleté podobě.

 

Srdečně Vás zveme.

Marie a Milan Zavadilovi

Steakový týden na Fortně
Ball tip